Jan Schacher

Electronica, Compositie, Contrabas

Gestart in
2012
Einddatum
2017
Type musicus
Electronica, Compositie, Contrabas
Universiteit
Antwerp University
Persoonlijke website
www.jasch.ch
Nationaliteit
Switzerland
Jan Schacher

Jan Schacher is contrabassist, componist en digitaal kunstenaar. Hij is actief in elektronische en explorerende muziek, jazz, hedendaagse muziek, performance- en installatiekunst en schrijft ook muziek voor kamerensembles, theater en film. 

Zijn focus ligt op werken die technologie en gesticulerende interactie combineren, zowel op de scène als in installaties. Hij werd al uitgenodigd als kunstenaar, spreker en onderzoeker aan talloze instituten en heeft installaties, screenings en performances in clubs als festivals verzorgd, zoals tijdens het Sonar Festival (Barcelona), Transmediale Festival (Berlijn), Holland Festival (Amsterdam), Singapore Arts Festival, Edinburgh International Festival, Sonic Circuits Festival (Washington DC), Ultima Festival (Oslo), Sound Reasons Festival (Delhi), en allerlei andere plaatsen in Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië. 

De focus van zijn onderzoek ligt op performance, belichaming en bewustzijn, alsook doet hij onderzoek in beweging en gestiek in muziek. Naast zijn artistieke werk is Jan Schacher mede-onderzoeker aan het Institute for Computer Music and Sound Technology ICST van de Zurich University of the Arts.