NL / EN

Shifting Identities: The Musician as Theatrical Performer.

De focus van het onderzoek ligt in het fenomeen ‘reductie’, het wegnemen van essentiële elementen van het muziek maken, teneinde de musicus theatraal te laten worden.
1411035443 falk huebner

Falk Hübner

componist, dirigent

Door specifieke muzikale vaardigheden en performatieve uitingen van de musicus weg te nemen aan de ene kant, en op hetzelfde moment deze juist te gebruiken - zoals het vermogen complexe ritmes uit te voeren en te onthouden, of bijvoorbeeld door een oorspronkelijk "muzikale" activiteit, zoals vingerbewegingen tijdens het spelen, als choreografisch bewegingsmateriaal in te zetten - is een aantal muziektheatrale werken gemaakt als artistiek resultaat van het onderzoek. Hiervan is het vierluik "Sounds of Absence" samengesteld, dat als artistieke presentatie van het onderzoek zal worden getoond tijdens het November Music Festival in Den Bosch, op 8 november a.s. te 15.00 en 19.00 u. in Theater Artemis, Predikheerenpoort 50. Het publiek wordt door het gebouw geleid, ieder werk wordt in een andere ruimte gespeeld en probeert "iets anders" zichtbaar te maken, om uiteindelijk nieuwe manieren van "task performance" te ontwikkelen die de musicus "theatraal" kunnen maken.

Prof. Frans de Ruiter (promotor), Yvonne Spielman (promotor), dr. Marcel Cobussen (co-promotor), Paul Koek (co-promotor)