NL / EN

The Cognitive Continuum of Electronic Music

Anıl Çamcı onderzoekt de specifieke cognitieve eigenschappen van het luisteren naar elektronische muziek. Hij maakt hierbij gebruik van een methodologie waarbij artistieke praktijk, cognitieve experimenten en theoretische vertogen de basis vormen.
1434702714 anilcamci 01

Anıl Çamcı

componist, andere
Trefwoorden: composition, cognition, gesture, diegesis, electronic music, semantics
Looptijd: 2010-2014
Periode: 13de eeuwse muziek
Type musicus: componist, andere
Universiteit: Universiteit Leiden

Anıl tracht specifieke vragen te beantwoorden die betrekking hebben op de manier waarop wij elektronische muziek ervaren en hoe deze muziek werkt op het niveau van waarneming, cognitie en affectie. Daarnaast onderzocht hij welke concepten in het brein van de luisteraar geactiveerd worden en waarom en hoe dit gebeurt. Hij stelt dat onze ervaring van elektronische muziek wordt geleid door een cognitief continuum dat geworteld is in onze alledaagse ervaringen. Het strekt zich uit van abstract tot representatief, en is gebaseerd op de relatie tussen gebaren in elektronische muziek en gebeurtenissen in de natuurlijke, alledaagse omgeving.

Prof. Frans de Ruiter (1ste promotor), Richard Barrett (2de promotor), Vincent Meelberg (co-promotor), E. Ozcan Vieira (co-promotor)