NL / EN
Alumnus

Alessandro Cervino

1410438493 alessandro cervino
Gestart in: 2007
Einddatum: 2012
Type musicus: toetsen
Universiteit: KU Leuven
Persoonlijke website: alessandrocervino.com
Nationaliteit: Italy

Alessandro Cervino (Catania, 1979) behaalde in 2000 het hoger diploma piano cum laude onder leiding van Paolo Bordoni aan het G.Verdi Conservatorium te Milaan. In 2004 studeerde hij met onderscheiding af aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar hij zich vervolmaakte gedurende drie jaar onder leiding van Aleksandar Madzar. Twee jaar later behaalde hij de meestergraad piano met onderscheiding en het diploma lerarenopleiding met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Hij heeft verschillende recitals in het buitenland gegeven, o.a. in Lugano (Zwitserland), Porto, Luxemburg, Rome, Napels, Bergamo, Milaan en werd uitgenodigd voor het prestigieuze International Piano Festival te Ravello.

In België speelde hij in het Musée d’Ansembourg in Luik en in de Kolibrantzaal in Lier tijdens het festival van Vlaanderen. Hij speelde in Brussel in het Hotel Astoria, in Flagey en in het Théâtre Marni met het orkest Sturm und Klang onder leiding van Th. van Haeperen. Een recital van hem werd door de RTBF-Musiq3 opgenomen. Hij speelde het tweede pianoconcerto van S. Rachmaninov met het Vlaams Radio Orkest onder leiding van P. Bartholomée.

Zijn doctoraatsverdediging vond plaats op 7 mei 2012 aan de Universiteit Leuven.

Project